Hrvatski Crveni križ

http://www.hck.hr
ul. Crvenog križa 14
10000 Zagreb, HRV

HR | EN

Donacije za Hrvatski Crveni križ

Molimo odaberite donaciju i iznos koji želite donirati


NAPOMENA: uplata je u hrvatskim kunama ukoliko odaberete stranu valutu, za više informacija posjetite ovaj link.


O nama


Hrvatski Crveni križ nacionalno je društvo Crvenog križa Republike Hrvatske sa sjedištem u Zagrebu i u tom je svojstvu priznat od Vlade Republike Hrvatske i Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC) i Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC).

Hrvatski Crveni križ djeluje putem Nacionalnog ureda u Zagrebu i 130 društava Crvenog križa s vlastitom pravnom osobnošću u županijama, gradovima i općinama. Uspostavljenom organizacijskom strukturom Hrvatski Crveni križ slijedi ustroj državne uprave.

Hrvatski Crveni križ neovisna je nevladina organizacija koja ispunjava humanitarne zadaće od pojedinačne ili opće potrebe uz pomoć mnogobrojnih volontera iz redova članstva (više od 370 tisuća osoba) i 550 profesionalnih djelatnika. Djelujući ostvaruje humane ciljeve i zadaće na području zaštite i unapređenja zdravlja, socijalne skrbi, zdravstvenog i humanitarnog odgoja i zalaže se za pošitvanje međunarodnog humanitarnog prava i zaštitiu ljudskih prava.

Doseg i polje djelovanja Hrvatskog Crvenog križa određeno je prihvaćanjem i provedbom sedam temeljnih načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa, pri čemu se vodi osobita skrb o djelotvornosti i uspješnom povezivanju zadanih načela, programa i poduzetih djelatnosti.

Stalno praćenje i usklađeno planiranje osiguravaju ujednačenost strategije i provođemih praktičnih djelatnosti.

Hrvatski Crveni križ

  • Ul. Crvenog križa 14
  • HR 10 000 Zagreb
  • Žiro račun 2340009-1511555516, Privredna banka Zagreb
  • Tel. +385 1 4655814
  • Fax. + 385 1 4655365